Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Eικόνες βγαλμένες από παραμύθι!

Μία μοναδική συλλογή ζωγραφικής με πίνακες και διαδραστικά έργα τέχνης που κάνουν τον επισκέπτη αναπόσπαστο κομμάτι τους, παρουσιάστηκε στην Κίνα


Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης που προκαλεί ενθουσιασμό και χαμόγελα στους επισκέπτες της, πραγματοποιείται στην επαρχία Jilin στη Βορειοανατολικά Κίνα.


Από το πρόσωπο της κοπέλας μπορείτε να καταλάβετε πως δε βρίσκεται σε κίνδυνο από το λιοντάρι που της επιτίθεται ξαφνικά. Αντίθετα το διασκεδάζει καθώς το άγριο ζώο, εμπνευσμένο από το χρονικό της Νάρνια, πηδά από μία κόκκινη ντουλάπα προς το μέρος της.



Πρόκειται για μία καινοτομία στο χώρο της τέχνης και χρησιμοποιεί και τις τέσσερις διαστάσεις για να κάνει τα έργα αληθοφανή και αναγάγει τη ζωγραφική σε ρεαλιστική δημιουργία.

Χαριτωμένα κορίτσια ''χτυπημένα'' από τα βέλη του έρωτα, κάνουν κι αυτά τη βόλτα τους στον εκθεσιακό χώρο με μεγάλη ευχαρίστηση.


Όποιος έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση θα μείνει άναυδος από τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που βάζουν τα δυνατά τους για να τους αποζημιώσουν.

Το βάθος των εικόνων να απαιτεί μία διευρυμένη αντιληπτική ικανότητα από όσους τις θαυμάζουν.


Στην ουσία, όλες οι προσπάθειες των καλλιτεχνών επικεντρώθηκαν στο να κάνουν τους πίνακες προσιτούς στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στους λάτρεις. Μία έκθεση κατάλληλη για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος του ζωγραφικού πίνακα, να δημιουργήσει και να εμπνευστεί από αυτόν.


Η 4D ζωγραφική έρχεται να ανανεώσει το χώρο και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στην ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.

Οι πρωτότυπες αυτές κινήσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια μιας παγκόσμιας προσπάθειας ανάκαμψης της αγοράς της τέχνης, με θεαματικά αποτελέσματα έως τώρα και αύξηση των πωλήσεων. Η κινέζικη αγορά ξεπέρασε την βρετανική και έγινε η δεύτερη στον κόσμο μετά από την αμερικανική.

Συνολικά ο τζίρος στον κλάδο εκτινάχθηκε κατά 52% υψηλότερα το 2010 και έφθασε στα 43 δισεκατομμύρια ευρώ.


Στις γκαλερί της Κίνας έφθασαν στα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010, ανεβάζοντας το μερίδιο της χώρας στην παγκόσμια αγορά έργων τέχνης στο 23%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου