Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Διατροφή από την κορυφή έως τα νύχια!


Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη. Υπάρχουν όμως και ορισμένες τροφές που σχετίζονται με την καλή λειτουργία συγκεκριμένων οργάνων του σώματος. Οι λεπτομέρειες παραθέτονται παρακάτω!
Για τα κόκαλα: ασβέστιο (γαλακτοκομικά, φασόλια, όσπρια, ξηροί καρποί, πράσινα λαχανικά, σαρδέλες). Η πρόσληψη ασβεστίου αναστέλλει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Μην παραλείπτε λοιπόν να συμπεριλάβετε τις αντίστοιχες τροφές.
Για τα μάτια: λαχανικά και φρούτα (ντομάτες, καρότα, ακτινίδια, βερίκοκα, εσπεριδοειδή, κόκινες πιπεριές, αρακάς). Τα φρούτα και τα λαχαναικά μειώνουν τον κίνδυνο του καταρράκτη και άλλων σοβαρών ασθενειών της όρασης. Μαγειρεμένα ή ωμά τα λαχανικά επιβάλλεται να βρίσκονται στο καθημερινό μενού.
Για την πέψη: γιαούρτι (εναλλακτικά... δημητριακά, πιπεριά, κανέλα, κάρδαμο). Τα "ζωντανά" γιαούρτια περιέχουν τα φιλικά βακτήρια που βοηθούν στην ευκολότερη πέψη του φαγητού. Βάλτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι στη διατροφή σας και βέβαια μείντε σταθεροί στα πολλά και μικρά γεύματα.
Γα το μυαλό: λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, σολωμός, σκουμπρί). Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ουσίες που θεωρούνται ότι ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Προτιμήστε τα από το κόκκινο κρέας με συνοδευτικό μιας πράσινης σαλάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου