Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Τα καλλυντικά μας διαρκούν για πάντα;

καλλυντικά,μυστικά ομορφιάς,μάσκαρα,κρέμα προσώπου,make-up,lipgloss,χείλη,κραγιόν,μολύβι ματιών,ανανέωση καλλυντικών,ημερομηνία λήξης καλλυντικώνΌλες αναρωτηθήκαμε κάποια στιγμή κάθε πότε πρέπει να ανανεώνουμε τα καλλυντικά μας, ώστε να αποφύγουμε κάποια πιθανή μόλυνση στο δέρμα μας. Οι ειδικοί μας δίνουν όλες τις απαντήσεις παρακάτω...
Οι κλειστές συσκευασίες από καλλυντικά και κρέμες μπορούν να παραμείνουν σταθερές ακόμη και χρόνια, αλλά η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά όταν ανοίξεις το καπάκι.
Όταν μπαίνει αέρας, κάποια συστατικά αρχίζουν να οξειδώνονται και να χάνουν τις ιδιότητές τους. Ακόμη, κάθε φορά που χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να βάλεις κρέμα ή make-up, μεταφέρεις βακτήρια στο προϊόν. Ακολούθησε αυτό τον οδηγό, για να μάθεις πότε τα καλλυντικά σου περνούν κρίση... μέσης ηλικίας.
Κρέμα προσώπου Πέταξέ την μετά τους 6 μήνες ή και πιο νωρίς, αν δεις ότι υπάρχει αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή στο χρώμα της.
Make-up Εάν είναι σε υγρή μορφή, ήρθε ο καιρός να πάρεις καινούργιο μετά τους 6 μήνες – εκτός αν είναι σε συσκευασία σωληναρίου με dispenser που αντέχει 2 μήνες επιπλέον. Τα make-up σε compact μορφή διατηρούνται καλά για 1 χρόνο.
Μάσκαρα: Μόλις 6 μήνες. Ανανέωσε αυτό το must-have beauty προϊόν πιο νωρίς, αν είχες πρόσφατα κάποια μόλυνση στα μάτια ή αν δεις ότι έχει στεγνώσει.
Χείλη Τα κραγιόν και τα lip gloss διατηρούνται για 1 χρόνο. Τα μολύβια καλό θα είναι να τα αντικαθιστάς μετά τα 3 χρόνια – απλώς χρησιμοποίησε την ξύστρα πριν από κάθε χρήση για να... ξύσεις μακριά τα βακτήρια.
Έτσι, λοιπόν, αν έχετε ξεπεράσει τα παραπάνω χρονικά όρια καλό θα ήταν να ανανεώσετε το συντομότερο τα προϊόντα περιποίησής σας και να διασφαλίσετε την ομορφιά και την υγεία σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου