Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μαγειρική: Tips για αρχάριες...!!!

Διαβάστε τα και διδάξτε ακόμα και σε όσους καυχιούνται ότι στην κουζίνα είναι «σεφ»!

Πως να καθαρίσετε ένα κρεμμύδι χωρίς να κλάψετε
Ανάψτε ένα κερί σε κοντινή απόσταση ή (λίγο περίεργο) τοποθετήστε ένα κουτάλι σούπας καθώς τα κόβετε.
Πως να μη σας τρέξει το νερό έξω από την κατσαρόλα όταν βράζετε π.χ μακαρόνια
Τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας και οι μπουρμπουλήθρες θα κάτσουν στα αυγά τους!
 Πως να κόψετε τέλεια την πίτσα
Δεν έχετε το επαγγελματικό cutter (το στρογγυλό με τα δοντάκια καλέ!). Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό ψαλίδι.
 Δεν μπορείτε να πετύχετε και να διατηρήσετε στο παγωτό το όμορφο στρογγυλό σχήμα;
Κάτι έξυπνο: σερβίρετε από πριν το παγωτό με το ειδικό κουτάλι για παγωτό (ε, πάρτε ένα από το σουπερ μάρκετ) και βάλτε το σε χάρτινες θήκες cupcakes. Στη συνέχεια βάλτε τις θήκες στις θήκες του σκεύους για τα cupcakes και στην κατάψυξη.
 Πως να διαλέξτε σωστά το ψάρι
Από τα μάτια του! Κοιτάξτε το στα μάτια και δείτε εάν είναι καθαρά και ξάστερα. Διαφορετικά είναι μπαγιάτικο.
 Πως να σερβίρετε πατάτες φούρνου σε σωστή θερμοκρασία και ΓΡΗΓΟΡΑ!
Πρώτα τις ψήνετε και λίγο πριν οι καλεσμένοι καθίσουν τις βάζετε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
 Πως να μη σπάνε τα αυγά όταν βράζουν
Με ένα μαχαίρι κάντε μια πολύ μικρή τρυπούλα στο κάτω μέρος του αυγού, λίγο πριν τα βάλετε στο νερό. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας θα κυκλοφορεί και τα αυγά δε θα σπάνε.
 Πως να μη βουλώσει το στόμιο της αλατιέρας
Προσθέτετε μέσα λίγους κόκκους ρυζιού που τραβούν την υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου