Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τροφές που δεν πρέπει να παγώσετε ποτέ....!

Υπάρχουν τρόφιμα στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην ψύξη. Ποια είναι αυτά;

Απαγορεύεται να βάλετε στην κατάψυξη, τις εξής τροφές:
1) Φρέσκα λαχανικά, πλούσια σε νερό όπως: Αγγούρια, μαρούλια  και σέλινο. Καταψύχονται πανεύκολα, όταν όμως τα βγάλετε από το ψυγείο και λιώσουν και οι τελευταίοι  κρύσταλλοι πάγου -όταν ολοκληρωθεί η  απόψυξη-, στη συνέχεια θα σας μείνει στα χέρια μια μουλιασμένη, μαλακή πρασινάδα που σίγουρα δεν θα θέλετε να καταναλώσετε.
2) Αυγά: Η χαμηλή θερμοκρασία του καταψύκτη μπορεί να προκαλέσει διαστολή στο νερό που περιέχει το αυγό. Σαν αποτέλεσμα το κέλυφος του αυγού θα ραγίσει και θ’αρχίσει να υποδέχεται βακτήρια στο εσωτερικό του, πράγμα που δεν θέλουμε.
3) Μαγιονέζα και sauce: Όταν μπαίνουν στην κατάψυξη, μαγιονέζα, κέτσαπ, κλπ, δημιουργούν στο εσωτερικό τους μεγάλα κομμάτια κρυστάλλων. Τη στιγμή που το τρόφιμο θα ξεπαγώσει,  δεν θα είναι πλέον συμπαγές και κρεμώδες, όπως όταν ήταν φρέσκο. Έχει δημιουργήσει κενά στο εσωτερικό του, ενώ σίγουρα έχει επηρεαστεί η ποιότητα και η γεύση του.
4) Μαλακά τυριά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως: Ρικότα, cream cheese, και τυρί cottage. Μετά την απόψυξη, χάνουν την αφράτη υφή τους, και γίνονται μια απλή μάζα, καθώς το νερό που περιέχουν, επιστρέφει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου