Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Home Spa: Καθαρισμός προσώπου

Σήμερα είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνω ένα καθαρισμό πρόσωπου.

Οι οδηγίες μου για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα!
H προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας πρόσωπο σας ώστε να αφαιρέσετε κάθε ίχνος επιφανειακού ρύπου και μακιγιάζ.
DIY συνταγή για  peeling πρόσωπου
Ακολουθήστε με ένα peeling προσώπου ή εναλλακτικά φτιάξτε ένα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι λεπτή λευκή ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο.
 Ατμόλουτρο
Στη συνέχεια, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε τη με βραστό νερό, προσθέστε αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή αποξηραμένη λεβάντα), καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και απολαύστε ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο για 2-3 λεπτά. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και με έντονα μαύρα στίγματα τότε η διάρκεια του ατμόλουτρου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη 5-8 λεπτά. Πριν ξεκινήσετε το ατμόλουτρο, μπορείτε να απλώσετε αρκετή ποσότητα κρέμας ματιών για να προστατέψετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια.
Όταν ολοκληρώσετε το ατμόλουτρο, θα δείτε τους πόρους διεσταλμένους και τα μαύρα στίγματα πιο «μαλακά». Τώρα είναι η ευκαιρία να βγάλετε τους ρύπους με απαλές πιέσεις με τις άκρες των δυο δεικτών και εννοείται όχι με τα νύχια! Η τεχνική είναι πολύ απλή: θα τυλίξετε τους δυο δείκτες με χαρτομάντιλο και θα πιέζετε απαλά το μαύρο στίγμα 2-3 φορές. Αν είναι πεισματάρικο – δεν επιμένετε.
Εξυγίανση με μάσκα αργίλου
Αφού τελειώσετε με τον βαθύ καθαρισμό απλώστε μια μάσκα καθαρισμού από σκόνη αργίλου ανακατεμένη με νερό. Υπάρχει διαφορετικός άργιλος για κάθε τύπο δέρματος και μπορείτε να τον βρείτε σε όλα τα φαρμακεία.
 Και τώρα η ενυδάτωση
Τώρα που το δέρμα είναι καθαρό μπορεί να δεχτεί άνετα όποια περιποίηση του προσφέρετε. Αυτή είναι λοιπόν η κατάλληλη για να απλώσετε στο δέρμα σας ένα πολύ ενυδατικό ορό (serum). Εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα τότε μπορείτε να απλώσετε μια ενυδατική μάσκα.
Προσοχή: Ο καθαρισμός αυτός δεν ενδείκνυται για δέρματα με ακμή, σπασμένα αγγεία και με έντονη ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου