Το συγκεκριμένο sandwich το οποίο εμπνέεται από την Ιταλία, μπορεί να γίνει ένα τέλειο και χορταστικό βραδινό γεύμα, ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά, ενώ είναι ιδανικό ακόμη και αν είστε vegeterian.
Θα χρειαστείτε:
1 μελιτζάνα μέτρια σε μέγεθος κομμένη σε ροδέλες
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 ψωμάκια-φρατζολάκια ciabatta ή ότι άλλο σας αρέσει, κομμένα στη μέση
1 φλ. τυρί ρικότα
¼ του φλ. pesto έτοιμο σε βαζάκι
4 κόκκινες πιπεριές μέτριου μεγέθους ψημένες και κομμένες στη μέση
1 μελιτζάνα μέτρια σε μέγεθος κομμένη σε ροδέλες
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 ψωμάκια-φρατζολάκια ciabatta ή ότι άλλο σας αρέσει, κομμένα στη μέση
1 φλ. τυρί ρικότα
¼ του φλ. pesto έτοιμο σε βαζάκι
4 κόκκινες πιπεριές μέτριου μεγέθους ψημένες και κομμένες στη μέση
Εκτέλεση: Αφού πλύνετε, καθαρίσετε και κόψετε τη μελιτζάνα, αλείφετε κάθε ροδέλα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Δίπλα τους στο ταψί, τοποθετείτε και τις πιπεριές, τις οποίες πρέπει να έχετε κόψει στη μέση. Το γκριλ φροντίστε να μην είναι πολύ δυνατό, ενώ προτιμήστε να σκεπάσετε τα λαχανικά για να μην σας καούν.
Όταν είναι έτοιμα, κόψτε τα ψωμάκια στη μέση αλείψτε τη σάλτσα pesto και από τις δυο πλευρές εσωτερικά και γεμίστε τα με τη ρικότα και τα ψημένα λαχανικά.
Hot tip: Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρικότα με φέτες μοτσαρέλα και να προσθέσετε στο sandwich και άλλα υλικά όπως μια φέτα μαρούλι, ή λεπτές φέτες τομάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου