Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υψηλότερο IQ για τα μωρά που θηλάζουν!

Υψηλότερο ΙQ για τα μωρά που θηλάζουν
Έρευνες έρχονται να αποδείξουν ξανά τη σημασία του θηλασμού.
Μια ακόμη απόδειξη της σημασίας του θηλασμού για την υγεία των παιδιών είναι ότι το γάλα κάνει τα παιδιά να γίνουν πιο ευφυή. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει ως μωρά για πάνω από έξι μήνες είχαν μέσο σκορ νοημοσύνης 3,8 μονάδες υψηλότερο από τα παιδιά που έλαβαν γάλα από το μπιμπερό.

Ο γιατρός Wieslaw Jedrychowski εξειδικευμένος στην επιδημιολογία μαζί με τους συνεργάτες του μελέτησαν 468 βρέφη. Τα παιδιά πέρασαν αυτό το τεστ  πέντε φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα από την παιδική τους ηλικία μέχρι την προσχολική ηλικία. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που είχαν θηλάσει είχαν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από εκείνα που ταΐζονταν με μπιμπερό.

Οι IQ βαθμολογίες προέκυψαν σε αναλογία Υτο πόσο καιρό το μωρό λάμβανε το γάλα. Το IQ σκορ ήταν 2,1 μονάδες υψηλότερο σε παιδιά που θήλαζαν για τρεις μήνες, 2,6 μονάδες υψηλότερο σε εκείνα που θήλαζαν για τέσσερις έως έξι μήνες και 3,8 μονάδες υψηλότερο σε παιδιά που είχαν θηλάσει περισσότερο από έξι μήνες.

Η  μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις παρατηρήσεις που έγιναν πριν από 70 χρόνια από την Carolyn Hoefer και τον Hardy Mattie στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, καθώς και πολλές μελέτες στη συνέχεια. Παρέχει την επιστημονική βάση για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και συνιστά όλα τα βρέφη να θηλάζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου