Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

5 νεανικά λάθη ομορφιάς βλάπτουν το δέρμα σου...



 

Θέλεις τέλειο δερματάκι αλλά όμως ξεχνάς ότι κάνεις κάποια λάθη που είναι ανεπανόρθωτα για την επιδερμίδα σου.
Αν δεν ξέρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου και χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα το ξέρεις ότι μπορεί να βλάψεις ανεπανόρθωτα το δέρμα σου; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα εκείνα τα νεανικά λάθη που μπορεί να κοστίσουν αργότερα πολλά το δερματάκι σου.
Πρώτο λάθος: ως έφηβη μπορεί να μην ήξερες ή να μην είχες δώσει βάση στον τύπο της επιδερμίδας σου, γιατί ως γνωστό όλα τα προϊόντα δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος. Μπορεί στην αρχή να πήρες την κρεμούλα της μαμάς σου ή της κολλητής σου όμως όλες οι κρέμες οφείλεις να ξέρεις ότι δεν κάνουν για σένα. Για παράδειγμα αν έχεις ήδη λιπαρό δέρμα και απλώσεις λιπαρή κρεμούλα στο πρόσωπο σου το δέρμα σου θα κάνει το μπαμ και εσύ θα γεμίσεις σπυράκια που μπορεί να μην τα είδες ούτε στην εφηβεία! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις την διάγνωση του τύπου δέρματος που έχεις πριν πας στον πάγκο των καλλυντικών να ψωνίσεις κρεμούλες και λοιπά είδη περιποίησης. Μπορείς να απευθυνθείς στους εδικούς για να βρεις τον τύπο του δέρματος σου και με βάση το αποτέλεσμα να αποφασίσεις για τον προϊόν. Η αισθητικός ή ο δερματολόγος σου είναι τα κατάλληλα άτομα για να σου πουν περισσότερα για το θέμα.
Δεύτερο λάθος: αν πιστεύεις ότι το σαπούνι είναι το κατάλληλο εργαλείο καθαρισμού του προσώπου σου, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν είναι έτσι. Αν λοιπόν μετά από πολλά χρόνια χρήσης του σαπουνιού για να καθαρίζεις την επιδερμίδα δεις το δέρμα σου άτονο, ξηρό και διψασμένο μην απορήσεις. Αν το έχεις πάρει απόφαση ότι σου αρέσει το σαπούνι για να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου, τότε καλά θα κάνεις να πάρεις ένα σαπούνι που να είναι ειδικά φτιαγμένο για τον τύπο της επιδερμίδας σου με ουδέτερο φυσικά PH για το δέρμα σου έτσι ώστε να μην το βλάψει, εδικά αργότερα καθώς περνούν τα χρόνια.
Τρίτο λάθος: αν σε μικρότερη ηλικία δεν έδινες σημασία στο ξεφλούδισμα του δέρματος σου, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις τώρα στην ενήλικη ζωή σου πρόβλημα αφυδάτωσης. Ενυδάτωσε σωστά τα σημεία του πρόσωπου σου που βλέπεις ότι αφυδατώνονται όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα και μην τα αφήσεις στο έλεος του Θεού. Τα ευαίσθητα σημεία του προσώπου σου έχουν ανάγκη την προσοχή και γι' αυτό λέγονται ευαίσθητα και δεν πρέπει να το ξεχνάς ούτε στιγμή.
Τέταρτο λάθος: και ο λαιμός σου έχει ψυχή! Το ξέρει ότι ορισμένοι λένε ότι ο λαιμός και τα χέρια αποκαλύπτουν την ηλικία σου; Μπορεί ως πιτσιρίκα να μην έδινες σημασία στο λαιμό σου τώρα όμως μεγαλώνοντας πρέπει να το κάνεις έστω και κάπως καθυστερημένα. Μην ξεχνάς ότι ο ρυτιδιασμένος λαιμός μπορεί να καταστρέψει ακόμη και την πιο άψογη εμφάνιση. Έτσι μην ξεχνάς να απλώνεις την κρεμούλα σου και στον λαιμό σου με κυκλικές κινήσεις και αφού κάνεις τον κόπο και την απλώνεις στο πρόσωπο κάθε μέρα άπλωσε την και λίγο παρακάτω δεν κοστίζει τίποτα.
Πέμπτο λάθος: ο τρόπος που κοιμάσαι σχετίζεται με τις ρυτίδες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι σαν έφηβη και με δερματάκι φραπαδούρα δεν σκεφτόσουν τις ρυτίδες και κοιμόσουν όπως να'ναι! Τώρα που μεγάλωσες (λιγάκι) όμως πρέπει να συνυπολογίσεις και τον τρόπο που κοιμάσαι για να μην γεμίσει ρυτίδες. Η ποιότητα του μαξιλαριού σου παίζει επίσης ρόλο στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών αλλά και η μεριά που έχεις το πρόσωπο σου στο μαξιλάρι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κοιμάσαι ανάσκελα και να βρεις ένα καλό ορθοπεδικό μαξιλάρι για να μην έχεις θέμα με τις ρυτίδες στο πρόσωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου