Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πώς να διατηρείτε το στόμα σας καθαρό!

Σωστή στοματική υγιεινή


Κλασική οδοντόβουρτσα.
Αλλαγή κάθε μήνα πάντα medium ποτέ hard, γιατί βλάπτει την αδαμαντίνη-και soft μόνο
σε χειρουργημένες περιοχές και για μικρό χρονικό διάστημα.
Η εταιρία δεν παίζει καμία σημασία.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Αξιόλογα προϊόντα είναι δύο ανταγωνιστικές εταιρίες της αγοράς, συνήθως πολύ ακριβές
Και αυτό γιατί έχουν διακόπτη χρόνου βουρτσίσματος και ρύθμιση της έντασης του βουρτσίσματος,
επομένως διδάσκουν ουσιαστικά τη στοματική υγιεινή.

Αccessories

Οδοντόκρεμα : η καθημερινή οδοντόκρεμα πρέπει να περιέχει σίγουρα επαρκείς ποσότητες φθορίου και χλωρεξιδίνης, ( αντιμικροβιακός παράγοντας ) κατά των φλεγμονών των ούλων.
Προτιμώνται σαφώς οι φαρμακευτικές.

Λευκαντική οδοντόκρεμα: μόνο φαρμακευτικές και η χρήση τους περιορίζεται αυστηρά σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Εντατικό βούρτσισμα με λευκαντική οδοντόκρεμα κάνουμε μόνο κατά την περίοδο της λεύκανσης.

Νήμα : το flossing συνιστάται σε δόντια με πολύ στενά μεσοδόντια διαστήματα και είναι απαραίτητο σε στραβά δόντια. Προτιμάμε το κηρωμένο, όταν τα διαστήματα είναι μικρά και το superfloss « σαν σφουγγαράκι», όταν τα διαστήματα είναι μεγαλύτερα.

Βουρτσάκια μεσοδόντιων διαστημάτων: το πλέον χρήσιμο εργαλείο της στοματικής υγιεινής , όταν τα δόντια έχουν αποκατασταθεί με πορσελάνες και πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ.
Ξεπλένουμε πάντα το βουρτσάκι με νερό από δόντι σε δόντι,αλλιώς κάνουμε διασπορά μικροβίων. Υπάρχουν πολλά μεγέθη στο εμπόριο. Το σωστό μέγεθος είναι αυτό που σφηνώνει λίγο, χωρίς να τραυματίζει.Επομένως, σε ένα στόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιθανόν όλα τα μεγέθη, γι'αυτό σε πρώτη φάση αγοράζουμε ένα εισαγωγικό set και επιλέγουμε ποιά μας ταιριάζουν.

Tongue cleaner : είναι μια σπάτουλα με την οποία καθαρίζουμε καθημερινά τη γλώσσα μας. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούμε το λευκό επίχρισμα που βρίσκεται στην επιφάνειά της και έτσι πετυχαίνουμε δύο πράγματα, έχουμε λιγότερο μικροβιακό πληθυσμό στο στόμα, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάμε την κακοσμία.

Στοματικό διάλυμα : μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και εφόσον το κρίνει ο θεράπων. Δεν διαλέγουμε αυτά που καίνε, διότι έχουν αλκοόλ το οποίο δημιουργεί ξηροστομία και χειροτερεύει την κατάσταση.

Προσοχή στους ξηρούς καρπούς, στα παξιμάδια, τα κουκούτσια από τα φρούτα, διότι δημιουργούν επικίνδυνα κατάγματα και συνήθως χάνουμε το δόντι που έχει υποστεί βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου