Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το Facebook κάνει καλό στην υγεία μας…!



Το Facebook κάνει καλό στην υγεία μας. Και αυτό δεν είναι αστείο, αλλά αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστημίου του Μιλάνο. Μπορεί να φαίνεται ένα μοναχικό «άθλημα» αλλά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χρήση ιστοσελίδων κοινωνική δικτύωσης χαλαρώνει τους ρυθμούς της καρδιάς και  μειώνει το στρες και την ένταση.
Η έρευνα η οποία διεξήχθη από κοινού από τι Ιταλικό Ινστιτούτο Auxologico και το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, καθώς και από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, έγινε με βάση 30 μαθητές ηλικίας 19-25 ετών.
Καταγράφηκαν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους, η αρτηριακή πίεση, η αγωγιμότητα του δέρματος, η διαστολή της κόρης των ματιών και οι καρδιακοί ρυθμοί. Οι μετρήσεις αυτές κατέγραψαν τα επίπεδα διέγερσης, τον ενθουσιασμό, το στρες και τη χαλάρωση των ατόμων.
Έπειτα, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε τρία λεπτά άσκησης- αρχικά κοιτάζοντας ένα πανοραμικό τοπίο, έπειτα σερφάροντας στο Facebook και τέλος λύνοντας μια πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση. Η πρώτη άσκηση χαλάρωσε πλήρως τους μαθητές, ενώ η τελευταία ανέβασε τα επίπεδα του στρες.
Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με το Facebook, βρέθηκαν υψηλά τα επίπεδα της ελκυστικότητας και της διέγερσης των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου