Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Beauté προσώπου στο σπίτι με φυσικά υλικά!


Beauté προσώπου
Όλες θα θέλαμε μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου με σωστά προϊόντα. Μάθε πώς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι χωρίς να ξοδέψεις χρήματα, απλά χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά! Κατάλληλότερη μέρα; Φυσικά η Κυριακή! Μέρα για Beauté!
Βήμα 1: Καθαρισμός προσώπου
Άπλωσε το αγαπημένο σου γαλάκτωμα καθαρισμού σε βαμβάκι και καθάρισε το πρόσωπό σου. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί μέχρι το βαμβάκι να βγει καθαρό.
Βήμα 2: Διώξε τα νεκρά κύτταρα
Θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι (όσο νομίζεις εσύ). Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου κάνοντας απαλό μασάζ για 2-3 λεπτά. Το λάδι θα βοηθήσει το δέρμα να μην αφυδατωθεί και το αλάτι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.
Tip: Για πιο ισχυρή απολέπιση μπορείς να αντικαταστήσεις το αλάτι με ζάχαρη.
Βήμα 3: Ατμός χαμομηλιού
Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας χαμομήλι (ή 2 φακελάκια). Μόλις το νερό πάρει βράση, απομάκρυνέ το από την ηλεκτρική κουζίνα. Βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό του χαμομηλιού και μείνε εκεί όσο περισσότερο μπορείς. 15-20 λεπτά είναι ιδανικός χρόνος. Αυτό θα βοηθήσει στο να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσει η επιδερμίδα σου. Έτσι η διδικασία της περιποίησης θα είναι πιο εύκολη και πιο αποτελασματική. Μπορείς, με την βοήθεια μιας πετσέτας, που θα τοποθετήσεις πάνω από το κεφάλι σου, να φυλακίσεις τον ατμό για καλύτερο αποτέλεσμα.
Βήμα 4:  Απομάκρυνε τα μαύρα στίγματα
Τύλιξε τους δείκτες των χεριών σε χαρτομάντηλα και ζούληξε ελαφρά τα σημέια του προσώπου σου που έχουν μαύρα στίγματα. Μην το παρακάνεις όμως γιατί το πρόσωπό σου θα γεμίσει ερεθισμούς και πρηξιματάκια και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Απέφυγε να χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αφού τα χύχια μας φέρουν βακτήρια όσο καλά και να τα πλύνουμε!
Βήμα 5: Βάλε τη μάσκα σου!
  • Για ξηρό δέρμα
Θα χρειαστείς: Ζεστό μέλι και έναν κρόκο αυγού.
Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε μια λεπτή στρώση από το μείγμα στο πρόσωπό σου και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησέ το να δράσει περίπου 20 λεπτά. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό. Έπειτα άπλωσε στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα.
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού θα χαρίσουν φως και απαλότητα στο δέρμα σου ενώ ο κρόκος αυγού θα δώσει στο δέρμα σου τις βιταμίνες Α και Ε που του είναι απαραίτητες.
  • Για λιπαρό δέρμα
Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας γιαούτρτι, 1 κουταλιά άργυλο, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Ανακάτεψε καλά τα υλικά και εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό. Έπειτα άπλωσε στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα.
- Ο άργυλος και το λεμόνι θα ρυθμίσουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας σου ενώ το μέλι και το γιαούρτι θα την ενυδατώσουν. Ιδανική μάσκα για αυτό τον τύπο δέρματος και μπορείς να την εφαρμόζεις 1 φορά την εβδομάδα.
  • Για αντιγήρανση
Θα χρειαστείς: 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκου πουρέ αβοκάντο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πρόβειο βούτυρο  ελαφρά λιωμένο, χυμό από μισό πορτοκάλι σουρωμένο.
Ανακάτεψε καλά τα υλικά σε μπολ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη όψη. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Αφαίρεσέ τη με άφθονο χλιαρό νερό. Έπειτα άπλωσε στο πρόσωπό σου την ενυδατική σου κρέμα.
- Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνη Ε που ενισχύει το κολλαγόνο του δέρματος και απαλύνει ρυτίδες. Επιπλέον, περιέχει στερόλες που βοηθούν στην απομάκρυνση των καφέ κηλίδων από την επιφάνεια του δέρματος. Το πρόβειο γάλα ενυδατώνει την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα και της μεταφέρει τα πλούσια συστατικά του, βιταμίνες, μέταλλα, λιπίδια και πρωτεΐνες. Τέλος, το μέλι, χάρη στις βιταμίνες Β και C που περιέχει, παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική προστασία στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα της δινει φως και λάμψη.
Είσαι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου