Μπορεί ο Μάρτης να είναι γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι και ο μήνας των αλλεργιών. Κι αν το κρύο δεν μπορέσουμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλλαγούμε από τις αλλεργίες. Η σωστή διατροφή -για ακόμη μία φορά- είναι η λύση.
Αρχικά αποφεύγουμε τα αναψυκτικά. Κάθε είδους. Κι αυτό επειδή περιέχουν πολύ ζάχαρη, η οποία προκαλέι υπερπαραγωγή μυκητών, που φουντώνουν τις αλλεργίες. Και η ασπαρτάμη (υποκατάστατο ζάχαρης) έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Κόβουμε και τις τρόφες που περιέχουν τρανς λιπαρά. Δηλαδή τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου και τα βιομηχανοποιημένα αρτοποιήματα, τις προτηγανισμένες πατάτες κτλ.
Λέμε όχι σε οτιδήποτε πλούσιο σε χρωστικές ουσίες, βλετιωτικά γεύσης και συντηρητικά, που ευνοούν την ανάπτυξη αλλεργιών.
Προτιμάμε τα προβιοτικά προιόντα (γιαούρτι, γάλα). Υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες, κυρίως από τη Σουηδία, που αποδεικύνουν τα οφέλη των προβιοτικών σχετικά με τις αλλεργίες. Τα προβιοτικά διατηρούν την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού.
Αρχικά αποφεύγουμε τα αναψυκτικά. Κάθε είδους. Κι αυτό επειδή περιέχουν πολύ ζάχαρη, η οποία προκαλέι υπερπαραγωγή μυκητών, που φουντώνουν τις αλλεργίες. Και η ασπαρτάμη (υποκατάστατο ζάχαρης) έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Κόβουμε και τις τρόφες που περιέχουν τρανς λιπαρά. Δηλαδή τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου και τα βιομηχανοποιημένα αρτοποιήματα, τις προτηγανισμένες πατάτες κτλ.
Λέμε όχι σε οτιδήποτε πλούσιο σε χρωστικές ουσίες, βλετιωτικά γεύσης και συντηρητικά, που ευνοούν την ανάπτυξη αλλεργιών.
Προτιμάμε τα προβιοτικά προιόντα (γιαούρτι, γάλα). Υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες, κυρίως από τη Σουηδία, που αποδεικύνουν τα οφέλη των προβιοτικών σχετικά με τις αλλεργίες. Τα προβιοτικά διατηρούν την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου