Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Xριστουγεννιάτικα κοκτέιλς!



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όσο να ΄ναι, όλο και κάποια συγκέντρωση θα κανονίστε με φίλους στο σπίτι για να περάσετε καλά και οικονομικά τις γιορτές σας. Ξεκινήστε από τώρα να μαζεύετε τα υλικά για να φτιάξετε εξαιρετικά γιορτινά κοκτέιλς που θα ανυψώσουν το πνεύμα όλων στην γιορτή σας
Ξεκινάμε:

Angel’s Delight
Κρέμα γάλακτος, triple sec λικέρ και gin δίνουν έναν υπέροχο συνδυασμό.

30 γρ. κρέμα γάλακτος (μη βάλετε παραπάνω)
22ml triple sec
22ml gin
2-3 σταγόνες γρεναδίνη

Βάλτε τα όλα στο σέικερ με παγάκια. Χτυπήστε καλά και σερβίρετε σε παγωμένα ποτήρια coctail.

Christmas Jones
Κοκτέιλ προερχόμενο από τα ποτά της ταινίας του Τζέιμς Μποντ, Casino Royale.

4 φράουλες
1 μέρος βότκα
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Sprite ή 7-Up
100ml χυμό ανανά
δυόσμος ή μέντα για γαρνιτούρα

Στο μπλέντερ ανακατεύουμε τις φράουλες, τη βότκα, τη ζάχαρη και το χυμό ανανά.
Γεμίζουμε 2 ψηλά ποτήρια μέχρι περίπου λίγο πιο πάνω από τη μέση και συμπληρώνουμε με Sprite/7Up. Και από πάνω τα φυλλαράκια…

Eggnog
Το κατεξοχήν χριστουγιεννιάτικο κοκτέιλ στην Αμερική. Νοστιμότατο αλλά και παχυντικότατο, με μέτρο!

6 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού βανίλια
2 κούπες μπράντι
1 κούπα γάλα
μοσχοκάρυδο
(16 ποτήρια)

Χτυπήστε τους κρόκους των αβγών, το 1/4 της ζάχαρης, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο κίτρινο μείγμα.
Χτυπήστε σιγά-σιγά το μπράντι με το γάλα. Καλύψτε τα και αφήστε τα όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, χτυπήστε τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη, κάνοντας τα και αυτά μια παχύρευστη κρέμα.
Γεμίστε το μισό μέρος των ποτηριών με το μείγμα από το ψυγείο και συμπληρώστε το υπόλοιπο με αυτό από τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο.

Αγγλικό punch
Ιδανικό για ένα γιορτινό πάρτι και θεαματικό (περιλαμβάνει «λαμπάδιασμα» ολόκληρου του μπολ παρακαλώ!). Προσοχή μην έχουμε άλλα, χριστουγεννιάτικα…

750ml μαύρο ρούμι
750ml κόκκινο κρασί (ξηρό)
3 κούπες δυνατό τσάι
500γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
χυμός από ένα λεμόνι

Ζεστάνετε (αλλά μη βράσετε) το κρασί, το τσάι, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού σε ένα τηγάνι. Βάλτε το σε ένα πυρίμαχο μπολ. Γεμίστε μια κουτάλα με ζάχαρη και την υπόλοιπη ρίξτε την στο μπολ. Βρέξτε τη ζάχαρη της κουτάλας με το ρούμι.
Ανάψτε την κουτάλα και ενώ είναι ακόμα αναμμένη βουτήξτε τη στο μπολ. Ανακατέψτε καλά και σβήστε τη φλόγα. Βάλτε και το υπόλοιπο ρούμι. Ανακατέψτε ξανά! Και είστε έτοιμοι για 27 ποτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου