Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση!


Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία του χειμώνα με ενυδάτωση.

Ο συνδυασμός της πολύ χαμηλής χειμωνιάτικης θερμοκρασίας, της χαμηλής υγρασίας, και της κεντρικής θέρμανσης σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει το δέρμα σας ξηρό σαν την έρημο Σαχάρα κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. Σας παρουσιάζουμε τέσσερις απλές λύσεις για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό τη χειμερινή περίοδο.
Η έκθεση στον ψυχρό καιρό μπορεί να συμβάλει στη ρήξη του κολλαγόνου - του συνδετικού ιστού, που διατηρεί τη σταθερότητα του δέρματος - με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ρυτίδων, σκασμένο δέρμα, και γενικά ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα. Το πρόσωπο και τα χέρια συνήθως υποφέρουν το κύριο βάρος του κρύου, του ανέμου, και της λιακάδας ενώ το υπόλοιπο σώμα σας είναι καλυμμένο. Να πώς θα τα προστατεύσετε από την φθορά του χειμώνα. 

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση 
Η ενυδάτωση θα συμπληρώσει τα κενά και τις ρωγμές, και θα αποκαταστήσει την ελαστικότητα του δέρματος σας, δίνοντας του μια ομαλή και απαλή εμφάνιση. Αν και δεν χρειάζεται να στραφείτε σε καλλυντική προστασία για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, μπορείτε αν θέλετε να προτιμήσετε μία αλοιφή ή γαλάκτωμα αντί για μια λοσιόν. Αυτά τα πιο παχύρευστα προϊόντα περιέχουν περισσότερο λάδι  και προστατεύουν το δέρμα σας περισσότερο από τις ελαφριές λοσιόν που περιέχουν περισσότερο νερό. Ελέγξτε τον κατάλογο συστατικών για ωφέλιμα  συστατικά όπως γλυκερίνη, βαζελίνη, λανολίνη, έλαιο φύτρου σιταριού, έλαιο jojoba, ορυκτέλαια, ή έλαιο σαφράν. 

2. Μην ξεχνάτε τα αντηλιακά 
Θυμηθείτε ότι και το χειμώνα ο ήλιος μπορεί να σας προκαλέσει ένα ηλιακό έγκαυμα, ιδιαίτερα εάν είστε έξω σε φωτεινά Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα δείκτη προστασίας SPF 30. Σε αντίθεση με τα αντηλιακά, οι κρέμες αυτές συνήθως ξεπλένονται με νερό.
3. Φοράτε γάντια με θρησκευτική ευλάβεια 
Τα χέρια σας θα σας ευχαριστήσουν. Αν είναι ακόμα ξερά από το ψυχρό χειμώνα αέρα, δοκιμάστε αυτό για ένα βράδυ: Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης για τα χέρια, και φορέστε λεπτά βαμβακερά γάντια όταν πέσετε για ύπνο. (Αν τα πόδια σας είναι ξερά, αλείψτε τα με βαζελίνη και φορέστε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες.) 

4. Πλυθείτε σοφά 
Το νερό ξεγυμνώνει το δέρμα σας από το λάδι, γι' αυτό να το πλένετε με φειδώ, κατά τους χειμερινούς μήνες. Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι, που δεν θα στεγνώσει το δέρμα σας τόσο πολύ. Υπάρχουν πολλά κατάλληλα προϊόντα με θρεπτικά συστατικά στο εμπόριο. Πλύνετε το πρόσωπό σας μόνο το βράδυ για να αφαιρέσετε μακιγιάζ και βρωμιά. Δεν υπάρχει ανάγκη για ένα πρωινό καθαρισμό. Εάν χρειάζεστε πιτσιλιά  το πρωί για να ξυπνήσετε, βάλτε κάποιο ελαφρύ ενυδατικό για την υγρασία των χεριών και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και δροσερό για να ξεπλυθείτε.  Ένα δροσερό ξέπλυμα συστέλει τα αιμοφόρα αγγεία και καλμάρει το δέρμα να διατηρήσει το ενυδατικό σας καθαριστικό. Μπείτε και να βγείτε από το ντους, το συντομότερο δυνατό. Και απλώστε ενυδατικό προϊόν στο δέρμα σας εντός τριών λεπτών μετά από το πλύσιμο για να ενισχύσετε την υγρασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου