Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Καλή λίστα για «κακά» πράγματα!


Συνέχεια ακούμε τι να τρώμε και τι να πίνουμε για να είμαστε υγιείς, να μην αγχωνόμαστε. Όλα αυτά σαφώς και ισχύουν, αλλά υπάρχουν και κάποιες παράμετροι που κάνουν τις «κακές» συνήθειες να μην είναι και τόσο βλαβερές στην υγεία μας.
Παγωτό
Το παγωτό είναι τρόφιμο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει πως η αύξηση του σαχκάρου στον οργανισμό που απελευθερώνεται από το παγωτό είναι αργή.  Άρα θα κρατήσει τη λαιμαργία σας ικανοποιημένη  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, από ό,τι άλλα γλυκά. Επίσης το παγωτό είναι φτιαγμένο από γάλα, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.
Λάσπες και χώμα
Τον παλιό εκείνο καιρό που πολλοί από εμάς μεγάλωσαν, δεν υπήρχαν τόσες προφυλάξεις υγιεινής για τα παιδιά. Κοινώς παίζαμε μέσα στις λάσπες και το χώμα και δεν μας συνέβει και κάτι τρομερό. Φαίνεται πως τελικά δεν ήταν κακή ιδέα αυτό. Η έκθεση στην παιδική ηλικία σε βακτήρια και ιούς, ενεργοποιεί το ανοσοιοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει πιο ανθεκτικούς/ές όταν ερχόμαστε σε επαφή με ιούς διαφόρων μορφών.
Στρες
Το στρες κατηγορείται για όλα τα κακά του κόσμου και αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσω, το στρες σε μικρές δόσεις είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό. Τον ενεργοποιεί και τον προφυλάσει από εξωτερικούς κινδύνους. Επίσης,  πάντα σε μικρές δόσεις, ενισχύει το ανοσοιοποιητικό μας σύστημα.
 Σοκολάτα
Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει το κυκλοφοριακό μας σύστημα, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, προφυλάσει από το βήχα και τη διάρροια. Μικρές ποσότητες σοκολάτας μειώνουν τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά. Απολαυστικό το φάρμακο!
Μπύρα
Η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει την πιθανότητα καρδιακού αλλά και εγκεφαλικού επεισοδίου. Η μαγιά, από την οποία φτιάχνεται η μπύρα, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία μεταφέρονται και στο ποτό: μαγνήσιο, ποτάσιο, σελήνιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Για το λόγο αυτό σε πολλά σημεία της γης είναι γνωστή και ως «υγρός άρτος». Επίσης, εδώ να σημειωθεί, πως η λεγόμενη «μπυροκοιλιά» δεν είναι τόσο αποτέλεσμα της μπύρας αυτής καθαυτής, όσο της κατανάλωσης των συνοδευτικών σνακ και της παράλληλης έλλειψης άσκησης.
 
πηγή:http://www.ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου