Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

To λευκό ξύδι και οι χρήσεις του!


Ο καλύτερος βοηθός! Διαβάστε τι μπορεί να κάνει.

1. Στα μεζεδάκια αντί για λεμόνι. Χρησιμοποιήστε μισή κουταλιά ξύδι αντί για μια κουταλιά λεμόνι.
2. Λεκέδες από καφέ και τσάι στα φλιτζάνια. Βάλτε δυο κουταλιές ξύδι μέσα στο φλιτζάνι και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγο και μετά ξεπλύνετε κανονικά.
3. Άλατα στις μπότες. Αν φοράτε τις μπότες σας στη βροχή, σύντομα θα συγκεντρωθούν άλατα που αν δεν επέμβετε έγκαιρα θα μετατραπούν σε λεκέδες. Όταν πια γίνει το κακό, ρίξτε αρκετό ξύδι σε ένα μακό που δεν χρειάζεστε και τρίψτε τους λεκέδες.
4. Για πιο μαλακά μάλλινα. Προσθέστε δυο φλιτζάνια ξύδι στο νερό όπου ξεβγάζετε τα μάλλινα ρούχα σας και αυτά θα σας το ανταποδώσουν σε απαλότητα.
5. Εξουδετερώστε τις οσμές των σκουπιδιών. Κάντε παγοκύβους από ξύδι. Τοποθετήστε τους μέσα στο καλάθι για τα σκουπίδια και οι δυσάρεστες μυρωδιές θα μειωθούν σημαντικά. Όταν λιώσουν, ρίξτε το υγρό στο σιφόνι.
6. Καθαρίστε την καφετιέρα και την τσαγιέρα / βραστήρα. Ένας τρόπος που δεν θα επηρεάσει το άρωμα του καφέ ή του τσαγιού είναι να ρίξετε μείγμα από ξύδι και νερό και να το βράσετε κανονικά, αρκεί να ακολουθήσουν μερικά βρασίματα με σκέτο νερό, ώστε να μη μείνει ίχνος αρώματος.
7. Αφαιρέστε τις ετικέτες ή τα σημάδια από αυτοκόλλητα. Ποτίστε την πεισματάρα ετικέτα με αρκετό ξύδι και περιμένετε πέντε λεπτά. Κατά πάσα πιθανότητα, με ένα χάδι θα φύγει ό,τι ανεπιθύμητο.
8. Αφαιρέστε τα σημάδια από τον ιδρώτα. Ψεκάστε το ξύδι πάνω στο λεκέ και πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο ή στο χέρι.
9. Εξολοθρεύστε τα ζιζάνια. Ανάμεσα στους αρμούς στο μπάνιο, τον κήπο ή το μπαλκόνι, ψεκάστε με ξύδι. Αποφύγετε να ψεκάσετε το γκαζόν ή τα λουλούδια, γιατί θα ακολουθήσουν τα ζιζάνια στον άλλο κόσμο. Πιάνει και για τα μυρμήγκια στον πάγκο της κουζίνας, γιατί εξουδετερώνει όλες τις οσμές που οδηγούν στα φαγητά.
10. Καθαρίστε σε βάθος το πλυντήριο πιάτων. Μια φορά το μήνα μπορείτε να κάνετε έναν κανονικό κύκλο πλύσης βάζοντας στη θέση του απορρυπαντικού ξύδι. Θα περάσει από όλους τους μηχανισμούς του πλυντηρίου καθαρίζοντας τους, ενώ έτσι θα πάψει να δημιουργείται υπερβολικός αφρός στα πιάτα.
11. Για λαμπερά πιάτα και ποτήρια. Ρίξτε ξύδι στη θέση του εκθαμβωτικού στο πλυντήριο πιάτων, για να έχετε λαμπερά πιάτα και ποτήρια χωρίς αντιαισθητικούς λεκέδες.
12. Εξουδετερώστε τις οσμές από τα πιάτα και τα ποτήρια. Ρίξτε σε ένα μπολ λίγο ξύδι, λίγο νερό και υγρό για τα πιάτα. Βουτώντας συνέχεια το σφουγγαράκι μέσα στο μείγμα πλύνετε τα πιάτα και τα ποτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου