Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Φθηνό έργο τέχνης!!


Θέλετε να προσθέστε χρώμα στον τοίχο σας με έργο που θα φέρει την υπογραφή σας; Μπορείτε. Ακόμα και αν είστε από τους τύπους που «δεν πιάνουν» καθόλου τα χέρια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε μια βόλτα από το μαραγκό της γειτονιάς σας (και σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα θα κάνετε τη δουλειά σας) και από το βιβλιοπωλείο της αρεσκείας σας.
Ας δούμε τα βήματα ένα ένα:
Θα χρειαστούμε:
  • 9 κομμάτια κόντρα πλακέ τετράγωνα διαστάσεων 30 επί 30 εκατοστά
  • 9 χρωματιστές κόλλες χαρτιού στις ίδιες διαστάσεις
  • κόλλα για ξύλο
  • λίγη μπογιά για ξύλο
  • ένα μικρό πινελάκι για το χρώμα
  • ένα πινέλο για την κόλλα
Αυτα!
Ας δούμε τώρα την κατασκευή.
Πάρτε την καφέ μπογιά και βάψτε τα πλαινά του κόντρα πλακέ σε ένα ωραίο καφέ χρώμα ή ότι άλλο χρώμα σας αρέσει και ταιριάζει με τα χαρτιά που έχετε επιλέξει.
Απλώστε τις κόλλες χαρτιού στο πάτωμα και κάντε τους συνδυασμούς σας.
Πάρτε τώρα την κόλλα ξύλου, απλώστε την με το πινέλο πάνω στο νοβοπάν (έλα που δεν ξέρετε τι είναι νοβοπάν…Τα κόντρα πλακέ που λέγαμε…οι μοριοσανίδες αν το θέλετε διαφορετικά. Συνεννοηθήκαμε τώρα;) και κολλήστε προσεκτικά το κομμάτι χαρτιού. Με προσοχή να μην κάνει ζάρες. (Κοίτα να δεις που οι ρυτίδες δεν είναι καλές ούτε σε άνθρωπο ούτε σε…έργο τέχνης!)
Νταν νταν νταν νταν! Συγχαρητήρια και μπράβο σας. Απέχετε ελάχιστα από την ολοκλήρωση της κατασκευής!
Τι μένει; Να βάλετε σε κάθε πλάτη «κρεμαστάρια» και να τα κρεμάσετε στο σαλόνι σας!
Εννοείται πως σε μικρό χώρο μπορείτε να βάλετε λιγότερα κομμάτια στον τοίχο -ας πούμε , 4- σε ότι χρωματικό συνδυασμό αγαπάτε, ενώ δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να γεμίσετε έναν τοίχο μ΄αυτόν τον τρόπο από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Δεν είνα δύσκολο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου