Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πληροφορίες που χρειάζεται η οικογένεια σου σε καθημερινή βάση, οι οποίες συχνά καταλήγουν διασκορπισμένες εδώ κι εκεί μέσα στο σπίτι. Με το οικογενειακό κλασέρ είναι εύκολο να κρατάς τα πάντα μαζί, σε ένα βιβλίο.
Το να φτιάξεις ένα είναι εύκολο: Απλά πάρε ένα κλασέρ, και αρκετές πλαστικές διαφάνειες. Μετά εκτύπωσε μπόλικες φόρμες (μπορείς να φτιάξεις δικές σου ή να βρεις στο Internet), τις οποίες κάθε φορά θα μπορείς να συμπληρώνεις ανάλογα.
Τι πηγαίνει μέσα στο οικογενειακό κλασέρ? Οτιδήποτε σου είναι χρήσιμο.
Παρακάτω είναι κάποιες ιδέες (όσες χρησιμοποιώ η ίδια και άλλες που ξέρω ότι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες). Κάνε όμως ότι χρειάζεται για να τις φέρεις στα μέτρα σου:
- Πληροφορίες έκτακτης ανάγκης: Τηλέφωνα των γιατρών σας και του παιδιάτρου, τηλέφωνα άμεσης ανάγκης της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του νοσοκομείου, του κέντρου δηλητηριάσεων, και άλλους σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνων.
- Σημαντικές πληροφορίες: Τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τις πληροφορίες της ιδιωτικής ασφάλισης αν έχετε, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να αναφέρεις συχνά.
- Σημαντικά έγγραφα: Πιστοποιητικά γεννήσεως, τη ληξιαρχική πράξη γάμου, ασφαλιστικά, αρχεία με εμβόλια κτλ.
- Εβδομαδιαίο μενού: Προγραμμάτισε τα εβδομαδιαία γεύματα για τις επόμενες 1-2 βδομάδες. Τι θα φάτε? Όταν ξυπνάς το πρωί και τότε κάνεις την ερώτηση αυτή, μπορεί να πάει πίσω η μισή σου μέρα. Δοκίμασε να προγραμματίσεις τις κατηγορίες για αρχή – την Τρίτη όσπρια, Τετάρτη ψάρι, Πέμπτη ζυμαρικά κτλ. Πολύ ανακουφιστικό. Θα με θυμηθείς.
- Οικογενειακό πρόγραμμα: Ωραίο είναι το Gcal (του google). Αν όμως προτιμάς ένα ημερολόγιο σε χαρτί που μπορεί να το βλέπουν όλοι, βάλτο στο οικογενειακό κλασέρ.
- Συνταγές: Τις αγαπημένες της οικογένειας σου. Αυτό σε διευκολύνει να κάνεις τη λίστα για το super market άπαξ κι έχεις κάνει το εβδομαδιαίο μενού.
- Ιδέες για δώρα: σημείωσε τις ιδέες που σου έρχονται για δώρα γενεθλίων και Χριστουγέννων. Έτσι, όταν έρθει η ώρα θα είσαι κάπως προετοιμασμένος.
- Λίστες με αυτά που θέλεις να διαβάσεις/δεις: βιβλία, dvd, cd, άλλα πράγματα που θέλεις να νοικιάσεις ή να αγοράσεις.
- Λίστες για √: οποιεσδήποτε λίστες σε βοηθούν να θυμάσαι πράγματα: λίστες για να πακετάρεις για ταξίδι, λίστες με καθημερινές δουλειές ρουτίνας, πρόγραμμα σέρβις του αυτοκινήτου, κτλ.
- Οικονομικά: τον προϋπολογισμό σου, έξοδα, λογαριασμούς, κτλ.
- Πράγματα του σχολείου: σχολικά ημερολόγια, χαρτιά που ζητούν κάποια ενέργεια ή απλά ενημερωτικά, κτλ.
- Ιδέες: για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, και ιδέες για άλλα πράγματα που θέλεις να κρατήσεις και να ανατρέξεις κάποια άλλη στιγμή.
Σκέψου να έχεις συγκεντρωμένες αυτές τις πληροφορίες! Δε θα αισθάνεσαι χαμένος όταν χρειάζεσαι κάτι από τα παραπάνω. Πιθανότατα θα έχεις κι άλλες ιδέες. Κάνε αυτό το βιβλίο σημειώσεων όπως σου ταιριάζει. Πάντως είναι ίσως ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να έχεις την οικογένεια σου οργανωμένη.
Έχετε δικές σας ιδέες??? Γράψτε μου στα σχόλια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου