Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Mικρά κόλπα για καλύτερη οικονομία!

*Αγοράζεις ρούχα διαχρονικά που να μπορούν να φορεθούν πολλά χρόνια και να μην θεωρούνται ντεμοντέ την επόμενη χρονιά.
*Ένα φθηνό ρούχο αν χαλάσει σε μερικούς μήνες στην ουσία δεν είναι φθηνό αφού θα χρειαστεί να ξαναπληρώσεις για να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο. Για αυτό τον λόγο ψωνίζεις από εταιρίες που έχουν ρούχα που αντέχουν στον χρόνο και διατίθενται σε "σχετικά" καλές τιμές (ρίξε μια ματιά και από zara, sprider, pull and bear)
*Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια τότε το καλύτερο είναι να τα αγοράσεις σε μαύρο χρώμα ώστε να πηγαίνουν με όλα σου τα ρούχα.
*Με την ίδια λογική καλό είναι να αποφεύγεις τις αγορές ρούχων σε έντονα χρώματα ώστε να συνδυάζονται πιο εύκολα με άλλα.
*Αν φαγώθηκαν οι σόλες των παπουτσιών και το δέρμα παραμένει σε καλή κατάσταση δεν είναι ανάγκη να πεταχτούν, υπάρχουν και οι τσαγκάρηδες.
*Οι άντρες μπορούν να υιοθετήσουν ένα πιο κοντό κούρεμα που θα το συντηρούν με μια κουρευτική μηχανή όποτε θέλουν. Αν  πήγαινες για παράδειγμα μια φορά τον μήνα στο κομμωτήριο και έδινες 10 ευρώ την φορά, μέσα σε ένα χρόνο θα εξοικονομήσεις 120 ευρώ. Τα έξοδα αγοράς της μηχανής τα κάνεις απόσβεση μέσα σε 2 με 3 μήνες.
*Φροντίζουμε για την καλή συντήρηση των πραγμάτων ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Π.χ κάνουμε κάθε χρόνο συντήρηση στον καυστήρα, εξαέρωση στα καλοριφέρ κτλ.
*Ψάχνουμε να βρούμε σπίτι προς ενοικίαση τις περιόδους που δεν ψάχνουν άλλοι ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη τιμή. Π.χ μέσα στο καλοκαίρι που αποφεύγουν όλοι τις μετακομίσεις είναι καλή περίοδος για κάτι τέτοιο.
*Εφόσον είναι δυνατόν αποφεύγουμε τους μεσίτες και κάνουμε μέσα από μια εφημερίδα την δική μας έρευνα αγοράς.
*Αντί να πληρώνουν οι γονείς σε babysitters θα μπορούσαν να συνεννοηθούν με κάποιους φίλους τους που έχουν παιδιά και αυτοί, ώστε να κρατάνε τα παιδιά εναλλάξ όταν θέλουν να πάνε κάπου. Στην Αμερική υπάρχει αυτό το πράγμα πιο οργανωμένα με κουπόνια αλλά είναι εφικτό να γίνει και ανεπίσημα και εδώ κάτι τέτοιο.
*Αν οι καναπέδες πάλιωσαν αντί να αγοράσεις καινούργιους μπορείς να αγοράσεις ριχτάρια η καλύμματα που είναι πολύ πιο φθηνά, είναι της μόδας και βολεύουν και περισσότερο στο πλύσιμο.
*Αν διασκέδαση για εσένα σημαίνει 2-3 ποτά τουλάχιστον, θα μπορούσες  να πίνεις τα 2 ποτά από το σπίτι και μετά να βγαίνεις έξω. (Το αυτοκίνητο εννοείται ότι δεν θα το πάρεις)
*Η ίδια τακτική φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί και στο φαγητό. Αν  ζεις στην Ελλάδα και έχεις σκοπό να πας σε κάποια ταβέρνα με την παρέα σου, μάλλον ξέχνα το, γιατί εδώ πληρώνουμε όλοι το ίδιο (άσχετα με το αν ο άλλος τρώει αστακό και εμείς μακαρόνια), αλλά αν είναι να βγεις για καφέ  για μια βόλτα η για κάποιες δουλειές μπορείς να το κάνεις.
*Όταν βρίσκουμε πολύ καλές προσφορές σε προϊόντα που τα χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν λήγουν η λήγουν μετά από πολύ καιρό αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
Αυτά  για την ώρα. Γράψτε και εσείς τις δικές σας συμβουλές που έχετε εφαρμόσει στην καθημερινότητα σας. Σίγουρα θα έχετε βρει και εσείς κάποια πράγματα, δεν είναι δυνατόν μονό αυτός που γράφει αυτό το κείμενο να σκέφτεται έτσι:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου