ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι (ή σέλινο αν δεν βρείτε) ψιλοκομμένα
1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι (ή σέλινο αν δεν βρείτε) ψιλοκομμένα
1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
500 γραμ. ριγκατόνι
Αλάτι , πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
500 γραμ. ριγκατόνι
Αλάτι , πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το δεντρολίβανο ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τις ντομάτες και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Αφού βράσει το κοτόπουλο το αφήνουμε να κρυώσει και αφιαρούμε τα κόκκαλα, το κρέας το κόβουμε σε κομματάκια. Πολτοποιούμε την σάλτσα με τα λαχανικά αφού έχουμε αφαιρέσει το δεντρολίβανο. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην πολτοποιημένη σάλτσα και το βράζουμε για πολύ λίγο. σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε τα ριγκατόνι. Αφού βράσουν τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.Kαλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου