Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

8 έξυπνες συμβουλές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου!


 
Όλες έχουμε περάσει μια ΑΠΑΙΣΙΑ περίοδο στη ζωή μας – τότε που περιμέναμε πως και πως να μακρύνουν τα μαλλιά μας! Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ίσως υπερβάλλουμε λιγάκι αλλά...

όλος αυτός ο χρόνος και η προσπάθεια και στο τέλος να καταλήγεις με κατεστραμμένες άκρες και περίεργα χτενίσματα;! Όποια έχει προσπαθήσει να απαλλαγεί από τη ψαλίδα μόνη της μπορεί να καταλάβει.. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία ανώδυνη, μπορούμε να την κάνουμε κάπως καλύτερη. Η Miss Βloom σου δίνει έναν εύκολο οδηγό για να μακρύνεις τα μαλλιά σου χωρίς να τρελαθείς!

1. Θέσε έναν στόχο
Πρώτον και κύριον: Είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο στόχο για το πως θέλεις να γίνουν τα μαλλιά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθορίσεις ένα χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μακρύνουν σταδιακά. Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1.27 εκατοστά το πολύ κάθε μήνα - έτσι πρέπει να είσαι υπομονετική.

2. Πήγαινε για κούρεμα
Μόνο και μόνο επειδή έχεις στόχο να μακρύνουν τα μαλλιά σου, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να παραλείψεις τα τακτικά κουρέματα! Απλώς σιγουρέψου ότι η κομμώτρια ή ο κομμωτής σου καταλαβαίνει τους στόχους σου, αλλιώς το κούρεμα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει κλάδεμα! Όταν βρεθείς στο κομμωτήριο ζήτα ένα απλό “καθάρισμα” στις άκρες των μαλλιών σου. Εάν έχεις σγουρά μαλλιά το καλύτερο είναι να τα κουρέψεις φιλαριστά σε διαφορετικά μήκη, έτσι ώστε οι μπούκλες να κινούνται μαζί κατά τη φορά που μεγαλώνουν. Εάν έχεις ίσια, θα πρέπει σταδιακά με τους καθαρισμούς των ακρών τα μαλλιά να έρχονται στο ίδιο μήκος.

3. Προστάτεψε αυτό που έχεις
Το πιο σημαντικό μέρος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των μαλλιών σου είναι να τα διατηρείς υγιή. Αυτό θα μειώσει την ψαλίδα και την καταστροφή τους, με αποτέλεσμα να κουρευτούν λιγότερα μαλλιά την επόμενη φορά που θα πας στο κομμωτήριο. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς πάντα προϊόντα προστασίας από τη ψαλίδα και τη θερμότητα. Απόφυγε τα συχνά κουρέματα χρησιμοποιώντας προϊόντα για βαθιά ενυδάτωση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Σημαντικό είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου με ήπιο τρόπο και τα ψεκάζεις με ένα σπρέι για να ξεμπερδεύονται μετά το λούσιμο. Επίσης, μπορείς να αναζωογονείς την επιδερμίδα των μαλλιών σου στο μπάνιο με δροσερό νερό και μετά με δροσερό φύσημα με το πιστολάκι.

4. Μη ξεχνάς: Είσαι ότι τρως!
Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες (για να ενισχύσει τη δύναμη της τρίχας), σύνθετους υδατάνθρακες (για τη συναρμολόγηση των πρωτεϊνών για την ανάπτυξη), σίδηρο (για την παροχή οξυγόνου στα μαλλιά), καθώς και βιταμίνες και μέταλλα όπως βιοτίνη και το φολικό οξύ (για επιταχυνθεί η διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών) είναι απαραίτητη! Με την προσθήκη αυτών των στοιχείων στην καθημερινή διατροφή σου, θα ενισχύσεις τη δύναμη των μαλλιών σου, ώστε να παράγουν περισσότερη κερατίνη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φάε ξηρούς καρπούς, σκούρα πράσινα λαχανικά και απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.



5. Πρόσθεσε στη διατροφή σου βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία
Η προσθήκη συμπληρωμάτων στη διατροφή σου μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών, με την προϋπόθεση να γνωρίζεις ποια από αυτά κάνουν καλή δουλειά. Με την καθημερινή λήψη μιας πολυβιταμίνης θα καταπολεμήσεις τυχόν ελλείψεις που μπορεί να έχεις, οι οποίες δεν έχουν ήδη αντιμετωπισθεί. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια πολυβιταμίνη εμπλουτισμένη με σίδηρο για να τη μεταφορά οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής, φολικό οξύ και ψευδάργυρο για τη δημιουργία των πρωτεϊνών, βιταμίνη C για τη δημιουργία κολλαγόνου, βιταμίνη Ε για βελτίωση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των μαλλιών.

6. Κάνε γυμναστική
Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η άσκηση βοηθά πραγματικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Η άσκηση διεγείρει την παραγωγή των κυττάρων και κάνει το σώμα σου να εργαστεί. Όταν μεγαλώνουν τα μαλλιά, το σώμα σου θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ενέργεια για να εργαστεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, στέλνοντας οξυγόνο και σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής, τονώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τη λιπαρότητα. Η άσκηση είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μειώσεις το άγχος – έναν από τους κύριους λόγους αποτυχημένων προσπαθειών για υγιή μακριά μαλλιά. Η ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί στην πραγματικότητα να επιβραδυνθεί ή και να σταματήσει εντελώς, όταν κάποιος είναι συναισθηματικά ή πνευματικά στρεσαρισμένος.

7. Αγκάλιασε το ενδιάμεσο στάδιο
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το αμήχανο ενδιάμεσο στάδιο, όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου. Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να αποκτήσουν χάρη! Παίξε με πλεξούδες, κύματα, κότσους και την υφή των μαλλιών σου για να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει.

8. Το “κλειδί”
Ένα από τα μυστικά για να μεγαλώσουν τα μαλλιά σου είναι να επιτρέπεις στο φυσικό τους έλαιο να βοηθήσει. Το σώμα ρυθμίζει την παραγωγή του ελαίου με βάση ό,τι χρειάζεται, επομένως εάν πλένεις τα μαλλιά σου καθημερινά, ταυτόχρονα απομακρύνεις τα φυσικά έλαια προτού να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους. Στόχευσε να τα λούζεις κάθε δύο ή τρεις ημέρες, και όχι κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου