Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πατατένια pancakes...!Mιαμ........!!!!

 


 Μια αλμυρή εκδοχή των κλασικών pancakes (τηγανίτες, κοινώς), για ένα γρήγορο, εύκολο και κυρίως πεντανόστιμο σνακ μέσα στην ημέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε στην αρχική συνταγή, προσθέτοντας τυρί, ζαμπόν και ότι άλλο επιθυμείτε.

Υλικά
2 πατάτες

20γρ. βούτυρο

πάπρικα, αλάτι

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε, πλύντε και σκουπίστε τις πατάτες. Τρίψτε τις στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά.
2. Κάψτε το μισό βούτυρο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
3. Ρίξτε την τριμμένη πατάτα, ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το βούτυρο και πιέστε δυνατά με τη σπάτουλα για να ενωθούν όλα μαζί.
4. Μόλις η τηγανίτα ψηθεί (θα πάρει χρυσό χρώμα), σκεπάστε με ένα πιάτο και αναποδογυρίστε την. Ξαναρίξτε την τηγανίτα στο τηγάνι και ψήστε την το ίδιο από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε και για τη δεύτερη τηγανίτα τα ίδια βήματα.
5. Πασπαλίστε με πάπρικα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου